Eksempel 1 – Fjernvarme
a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme, vil du årligt kunne spare ca. 7.000 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.
b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme, vil du årligt kunne spare ca. 1.800 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.
Eksempel 2 – Naturgas
a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas, vil du årligt kunne spare ca. 7.500 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.
b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas, vil du årligt kunne spare ca. 1.900 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.
Eksempel 3 – Olie
a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie, vil du årligt kunne spare ca. 12.700 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.
b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie, vil du årligt kunne spare ca. 3.180 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.
Eksempel 4 – Varmepumpe
a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe, vil du årligt kunne spare ca. 5.370 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.
b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe, vil du årligt kunne spare ca. 1.280 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.
Desuden kan du trække arbejdslønnen til hulmursisolering fra som håndværkerfradrag.
Hvordan foregår en hulmursisolering?
Vi tjekker altid, om din hulmur er isoleret i forvejen ved at bore et hul i fugen mellem murstenene, hvorefter vi inspicerer hulmuren med kamera. Hullerne bliver naturligvis lukket pænt til igen.
Ved efterisolering af hulmuren laver vi huller i fugen mellem murstenene på 18-22 mm afhængigt af fugens størrelse. Dette gør dels, at arbejdet bliver næsten usynligt, og samtidig undgår vi at beskadige murstenene. Gennem hullerne kan vi efterisolere hulmuren, hvor vi benytter granulat, som blæses ind i murens hulrum. Når muren er fyldt op, fyldes hullerne til igen med mørtel.
Udsugning af eksisterende isolering
Har du leca eller andet materiale i hulmuren, som du ønsker at få udskiftet? Ved udsugning af eksisterende materiale fjerner vi forsigtigt mursten fra husets ydre væg. Når vi har udtaget de mursten, der er behov for, suger vi materialet ud med en kraftig vakuumsuger. Herefter isolerer vi på ny og sætter pænt murstenene tilbage i muren og dækker til med ny mørtel, der farves for bedst muligt at ramme farven på de eksisterende fuger og derved gøre ændringen så usynlig som muligt.
Vi foretager altid en grundig slutkontrol og et kvalitetstjek af vores arbejde, da vi ønsker, at du som boligejer er tilfreds.
Hvad kræver det at få isoleret hulmuren?
Det kræver ikke andet, end at der er fri adgang til muren, der skal isoleres. Dette betyder, at alle genstande skal fjernes minimum 1 meter væk fra muren. Hvis du har brug for det, hjælper vi dig gerne med at flytte genstande foran muren.
Hvor lang tid tager det at få isoleret hulmuren?
I næsten alle tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag, som vi påbegynder det. Hvis der også skal udsuges eksisterende isolering, vil arbejdet ofte tage to dage. Du behøver ikke at være til stede under udførslen.
Hvad hvis min hulmur er isoleret med leca eller andet?
I 60’erne og 70’erne blev leca-nødder/-kugler eller vermaculite ofte brugt som hulmursisolering, men netop i hulmuren er leca ikke særlig effektivt i forhold til mere moderne isoleringsmaterialer. Det er derfor næsten altid en fordel at udskifte leca-kuglerne, hvis man har et hus, der har leca som hulmursisolering. I det tilfælde er det meget bedre at få suget den gamle leca eller vermaculite ud for derpå at få efterisoleret hulmuren med papiruldsgranulat.