Hulmursisolering af dit hus

Effektiv isolering af hulmur

Har du et gammelt hus fra før 1978? Og er din varmeregning meget høj? Så er der rigtig stor sandsynlighed for, at der ikke er efterisoleret.

Kontakt os for en gratis besigtigelse af din bolig. Vi gennemgår din hulmur og tjekker, om den er tom, eller om der er sammenfaldet isolering, hvor efterisolering kan være til gavn. Det er vigtigt, at både isoleringsmateriale og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet. Vi måler huset præcist op – og fratrækker naturligvis mål på døre og vinduer, hvorefter vi udregner og sender et uforpligtende tilbud på efterisolering af din hulmur.

Hus og Have Eksperten ApS​ tilbyder hulmursisolering og loftisolering for private husejere i blandt andet Helsinge, Hillerød og Hørsholm, men også i flere andre omkringliggende områder.​

Fordele ved hulmursisolering

Spar mange penge på varmeregningen

Hulmursisolering kan spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen, da boligen bliver billigere at opvarme.

Bedre energimærkning

Din bolig får en bedre energimærkning og stiger dermed i værdi.

Forbedret indeklima

Du får forbedret indeklimaet og en øget komfort samt undgår kulde og træk. Isolering af hulmuren nedsætter desuden risikoen for fugtskader og skimmelsvamp.

Bedste kvalitet, billigste pris

Vi er din rådgiver og isolatør. Vi bruger kun de bedste isoleringsmaterialer, og vi giver dig den billigste pris.

Minimer din CO2-udledning

Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2-udledning til gavn for miljøet.

Bedre temperatur, mindre støj

Boligen bliver lettere at opvarme og holder bedre på indendørstemperaturen. Desuden kan hulmursisolering nedsætte udefrakommende støj med op til 35 %.

Betaler sig hurtigt hjem

Hulmursisolering betaler sig forholdsvist hurtigt hjem, naturligvis alt afhængigt af din varmekildes effektivitet - uanset hvad vil dit varmeforbrug formindskes.

Spar mange penge

Hulmursisolering kan spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen da boligen bliver billigere at opvarme.

Miljøvenligt

Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2 udledning til gavn for miljøet.

Bedre energimærkning

Din bolig får en bedre energimærkning ogstiger dermed i værdi.

Bedre temperatur

Boligen bliver lettere at opvarme. Hulmursisolering nedsætte udefrakommende støj med op til 35%

Forbedret indeklima

Du får forbedret indeklima og komfort samt undgår kulde og træk.

Betaler sig hurtigt hjem

Hulmursisolering betaler sig forholdsvist hurtigt hjem, afhængigt af din varmekildes effektivitet 

Bedste kvalitet

Vi er din rådgiver og isolatør. Vi bruger kun de bedste materialer og giver dig den billigste pris.

Nedsætter risiko

Isolering af hulmuren nedsætter desuden risikoen for fugtskader og skimmelsvamp

Spørgsmål og svar omkring efterisolering af hulmuren

Hvad koster hulmursisolering?

Prisen på hulmursisolering afhænger af størrelsen på muren, dybden af hulmuren, hvorvidt eksisterende isolering skal udsuges, og hvilket materiale der ønskes indblæst.

En typisk hulmursisolering i en tom hulmur vil hos os ligge fra 125 kr. inkl. moms pr. kvadratmeter afhængigt af materiale og isoleringsmængde.

Pris på udsugning af eksisterende isolering afhænger af materialet, der skal suges ud samt mængden, men typisk vil prisen ligge på fra 150 kr. inkl. moms pr. kvadratmeter.

Vores priser på facadeisolering er generelt lidt lavere end mange af vores konkurrenters!

Hvilket isoleringsmateriale skal jeg vælge?

Vi isolerer hulmure med iCell papiruldsgranulat, Isover InsulSafe granulat eller Knauf Supafil 34.

Papiruldsgranulat

Papiruldsgranulat er et af vores foretrukne isoleringsmaterialer, som er fantastisk til hulmurs- og vægisolering. Det består af genbrugsmateriale og er meget miljøvenligt. Desuden er papiruld ikke brandbart, da brandhæmmende salte er tilsat isoleringsmaterialet. Papiruld er derudover fugttransporterende og kan optage og afgive fugten igen, uden at det går ud over isoleringsevnen. Dette kan netop være en stor fordel i eksisterende huse, hvor man ikke kender til dampspærrens tilstand og ønsker at få efterisoleret. Desuden er papiruld skadedyrsbestandigt.

Glasuldsisolering

Glasuldsisolering Isover InsulSafe granulat eller Knauf Supafil 34 er også helt fantastiske materialer til isolering af facade og hulmur. Denne type isolering er granulat af glasuld, som fremstilles af genbrugsglas uden tilsat formaldehyd. Det har en fantastisk lyd- og varmeisoleringsevne og desuden højeste brandklasse. Glasuldsisoleringen er modstandsdygtigt over for fugt og kan transportere eventuel fugt væk, hvilket er fordelagtigt i huse, hvor dampspærrens tilstand er ukendt. Glasuldsisoleringen danner herudover ikke grobund for hverken svampe, bakterier eller skadedyr.

Isoleringsbats

Isoleringsbats af mineraluld eller glasuld kan også sagtens benyttes til isolering af hulmur. Dog vil isolering med bats typisk være væsentligt dyrere end papiruld eller glasuldsisolering. Det er meget tidskrævende, og ofte kan det være svært at skabe en lige så tæt isolering som ved udblæsning.

Kan min hulmur blive isoleret?

Alle huse, der har en hulmur, kan hulmursisoleres. Hvis dit hus ikke har hulmur, og du ønsker at få isoleret væggene, kan vi for eksempel opsætte nye indvendige vægge med isoleringsbatts og beklæde dem med gips.

Vi kommer gerne gratis ud og besigtiger din hulmur.

Hvad er besparelsen på varmeregningen ved isolering af hulmur?

Efterisolering betaler sig. Bare se på vores eksempler nedenfor. Tallene tager udgangspunkt i gennemsnitlige energipriser, et typisk varmeanlæg og i energiløsningen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger.

I alle nedenstående eksempler tages udgangspunkt i:

Hulmursareal: 100 kvm

a) Isolering før: Tom hulmur

Isolering efter: Fyldt hulmur med Knauf eller papiruld

b) Isolering før: Hulmur fyldt med leca

Isolering efter: Fyldt hulmur med Knauf eller papiruld​

Eksempel 1 – Fjernvarme

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme, vil du årligt kunne spare ca. 7.000 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme, vil du årligt kunne spare ca. 1.800 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.

Eksempel 2 – Naturgas

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas, vil du årligt kunne spare ca. 7.500 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas, vil du årligt kunne spare ca. 1.900 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.

Eksempel 3 – Olie

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie, vil du årligt kunne spare ca. 12.700 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie, vil du årligt kunne spare ca. 3.180 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.

Eksempel 4 – Varmepumpe

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe, vil du årligt kunne spare ca. 5.370 kr., hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller Knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe, vil du årligt kunne spare ca. 1.280 kr., hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller Knauf i stedet for lecakugler.

Desuden kan du trække arbejdslønnen til hulmursisolering fra som håndværkerfradrag.

Hvordan foregår en hulmursisolering?

Vi tjekker altid, om din hulmur er isoleret i forvejen ved at bore et hul i fugen mellem murstenene, hvorefter vi inspicerer hulmuren med kamera. Hullerne bliver naturligvis lukket pænt til igen.

Ved efterisolering af hulmuren laver vi huller i fugen mellem murstenene på 18-22 mm afhængigt af fugens størrelse. Dette gør dels, at arbejdet bliver næsten usynligt, og samtidig undgår vi at beskadige murstenene. Gennem hullerne kan vi efterisolere hulmuren, hvor vi benytter granulat, som blæses ind i murens hulrum. Når muren er fyldt op, fyldes hullerne til igen med mørtel.

Udsugning af eksisterende isolering

Har du leca eller andet materiale i hulmuren, som du ønsker at få udskiftet? Ved udsugning af eksisterende materiale fjerner vi forsigtigt mursten fra husets ydre væg. Når vi har udtaget de mursten, der er behov for, suger vi materialet ud med en kraftig vakuumsuger. Herefter isolerer vi på ny og sætter pænt murstenene tilbage i muren og dækker til med ny mørtel, der farves for bedst muligt at ramme farven på de eksisterende fuger og derved gøre ændringen så usynlig som muligt.

Vi foretager altid en grundig slutkontrol og et kvalitetstjek af vores arbejde, da vi ønsker, at du som boligejer er tilfreds.

Hvad kræver det at få isoleret hulmuren?

Det kræver ikke andet, end at der er fri adgang til muren, der skal isoleres. Dette betyder, at alle genstande skal fjernes minimum 1 meter væk fra muren. Hvis du har brug for det, hjælper vi dig gerne med at flytte genstande foran muren.

Hvor lang tid tager det at få isoleret hulmuren?

I næsten alle tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag, som vi påbegynder det. Hvis der også skal udsuges eksisterende isolering, vil arbejdet ofte tage to dage. Du behøver ikke at være til stede under udførslen.

Hvad hvis min hulmur er isoleret med leca eller andet?

I 60’erne og 70’erne blev leca-nødder/-kugler eller vermaculite ofte brugt som hulmursisolering, men netop i hulmuren er leca ikke særlig effektivt i forhold til mere moderne isoleringsmaterialer. Det er derfor næsten altid en fordel at udskifte leca-kuglerne, hvis man har et hus, der har leca som hulmursisolering. I det tilfælde er det meget bedre at få suget den gamle leca eller vermaculite ud for derpå at få efterisoleret hulmuren med papiruldsgranulat.​

Sådan foregår vores procesforløb

Fra start til slut i processen sørger vi for, at der er professionel kvalitetssikring. Nedenfor kan du læse vores procesforløb.

01. ​​Ko​​ntakt os

​​​​Kontakt os enten på telefon, e-mail eller via ​vores kontaktformular, så ringer vi dig op og sammen får en grundig samtale om din opgave og dine ønsker til udførelse.

02. Besigtigelse og tilbud

​​Ved større opgaver og hvor vi skønner det nødvendigt kommer vi ud og besigtiger opgaven hvorefter du får et skræddersyet tilbud. Vi giver dig den bedste pris!

03. Du modtager et tilbud

​​Efter vores samtale eller møde, vil du modtager en mail med et godt tilbud. Accepterer​ du tilbuddet, aftaler vi opstart og laver en tidsplan for opgaven.

 
 
 
 
 
Evt. vedhæft billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hus og Have Eksperten ApS

Bakkelandskrogen 3

3200 Helsinge

Læs cookie deklaration her

Kontakt os

40 14 93 61

info@husoghaveeksperten.dk

CVR: 30500482

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 19.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.