Loftisolering af dit hus

​Vi står til rådighed for både nybyggeri og eksisterende byggeri for private og erhverv. Det er vigtigt, at både isoleringsmateriale og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet. Vi sender meget gerne et uforpligtende tilbud på efterisolering af dit loft – og som standard medregner vi altid gangbro, vindplader og kasse omkring loftlemmen.

Spar på varmeudgiften

Udgiften til opvarmning af dit hus en fyldig og evigt tilbagevendende post på dit husbudget, men du kan spare rigtig mange penge ved at få isoleret loftet ordentligt. Hvis loftet er isoleret med mindre end 250 mm, er det en god idé at efterisolere det. Det mindsker varmtabet gennem loftet, så du sparer penge på varmeregningen, og giver dig et mere behageligt indeklima.

Undgå varmetab

Mange huse har ingen eller kun ganske lidt isolering på loftet. Varme stiger opad, og da loftet er en stor flade, hvor der kan ske stort varmetab, er det er derfor vigtigt, at loftet er ordentligt isoleret og holder tæt for at kunne holde boligen varm. Isolering af loftet er en af de mest effektive metoder til at spare på energien og varmeregningen. Det anbefales at have 400 mm isolering på loftet for at opnå bedst mulig besparelse på varmeregningen samt bedst mulig komfort. 

Spar mange penge

Loftisolering kan spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen da boligen bliver billigere at opvarme.

Miljøvenligt

Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2 udledning til gavn for miljøet.

Bedste kvalitet

Vi er din rådgiver og isolatør. Vi bruger kun de bedste materialer og giver dig den billigste pris - og vi giver altid prismatch på loftisoleringer.

Betaler sig hurtigt hjem

Loftisolering betaler sig forholdsvist hurtigt hjem, afhængigt af din varmekildes effektivitet - uanset hvad vil dit varmeforbrug formindskes.

Bedre energimærkning

Din bolig får en bedre energimærkning ogstiger dermed i værdi.

Indendørstemperatur

Boligen bliver lettere at opvarme og holder bedre på indendørstemperaturen.

Energitilskud

Du kan få flere forskellige energitilskud til loftisolering.

Forbedret indeklima

Du får forbedret indeklima og komfort samt undgår kulde og træk.

Spørgsmål og svar til loftisolering

​Hvad koster loftisoleri​ng?

Prisen på loftisolering afhænger af mængden af isolering, antallet af kvadratmeter, loftets udformning, hvorvidt der skal hæves/bygges gangbro, opsættes vindplader samt bygges ramme omkring loftlemmen. En typisk loftisolering inkl. vindplader, gangbro og ramme omkring loftlem vil hos os ligge på mellem 150 og 275 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms afhængig af materiale og isoleringsmængde.

Vores priser på loftisolering er generelt lidt lavere end mange af vores konkurrenters!

Desuden kan du få energitilskud til isolering af dit loft.

​Hvilket isoleringsmateriale sk​al jeg vælge?

Vi isolerer lofter med iCell papiruldsgranulat, Isover InsulSafe granulat eller Knauf Supafil 34.

Papiruldsgranulat

Papiruldsgranulat er et af vores foretrukne isoleringsmaterialer, som er fantastisk til isolering. Det består af genbrugsmateriale og er meget miljøvenligt. Desuden er papiruld ikke brandbart, da brandhæmmende salte er tilsat isoleringsmaterialet. Papiruld er desuden fugttransporterende og kan optage og afgive fugten igen uden, at det går ud over isoleringsevnen. Dette kan netop være en stor fordel i eksisterende huse, hvor man ikke kender til dampspærrens tilstand og ønsker at få efterisoleret. Desuden er papiruld skadedyrsbestandigt.

Glasuldsisolering

Glasuldsisolering Isover InsulSafe granulat eller Knauf Supafil 34 er også helt fantastiske materialer til isolering. Denne type isolering er granulat af glasuld, som fremstilles af genbrugsglas uden tilsat formaldehyd. Det har en fantastisk lyd- og varmeisoleringsevne og desuden højeste brandklasse. Glasuldsisoleringen er modstanddygtigt over for fugt, og kan transportere eventuel fugt væk, hvilket er fordelagtigt i huse, hvor dampspærrens tilstand er ukendt. Glasuldsisoleringen danner herudover ikke grobund for hverken svampe, bakterier eller skadedyr.

Isoleringsbats

Isoleringsbats af mineraluld eller glasuld kan også sagtens benyttes som isolering på loftet. Dog vil isolering med bats på loftet typisk være væsentligt dyrere end papiruld eller glasuldsisolering. Det er meget tidskrævende, og ofte kan det være svært at skabe en lige så tæt isolering som ved udblæsning.

​Kan mit loft blive is​oleret?

De fleste huse kan få isoleret loftet. Udblæsning af isolering vil typisk være på traditionelle lofte, hvor der er et “gulv” isoleringen kan blæses ud på. Hvis du ikke har et loft man kan færdes på, men derimod har loft til kip eller skråvægge, du ønsker isoleret vil det typisk være med isoleringsbats, hvor der isoleres helt ud til undertaget. Afhængig af skråvæggen/loftets konstruktion kan det være muligt at indblæse isolering.

Som boligejer bør du efterisolere, hvis du bruger mere end 144 kilowatt-timer om året pr. boligkvadratmeter. Det svarer til et forbrug på 18 liter olie eller 16 kubikmeter gas, som du drastisk vil kunne formindske.

Er din bolig udelukkende loftisoleret, anbefaler vi også en hulmursisolering, hvis det er muligt for din bolig. En hulmursisolering tjener typisk sig selv hjem på lidt over 2 år, hvis huset i øvrigt ikke er særligt isoleret.

​Hvad kræver det at få isoleret loftet?

Det kræver faktisk ikke andet end at der er adgang til loftet enten via loftlem udefra eller inde i huset. Det kræver selvfølgelig også at loftet er ryddet, så vi kan isolere, men hvis du har brug for det hjælper vi dig gerne med at rydde dit loft for det du måtte have opbevaret deroppe.

Hvor lang tid tager det at få isoleret​ loftet?

I mange tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag som vi påbegynder det. Hvis det er et stort loft og der skal bygges en lang gangbro samt opsættes vindplader og ramme omkring loftlemmen kan arbejdet godt tage flere dage. Du behøver ikke at være til stede under udførslen.

​Hvad er besp​arelsen på varmeregningen ved loftisolering?

Udgiften til loftisolering tjener sig hjem over en overskuelig årrække. Samtidig kan du trække arbejdslønnen til loftisolering fra som håndværkerfradrag og faktisk kan du også få energitilskud til isolering af dit loft.

Efterisolering betaler sig absolut. Bare se på vores eksempler nedenfor. Tallene tager udgangspunkt i gennemsnitlige energipriser, et typisk varmeanlæg og i energiløsningen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger.

Vær opmærksom på at nedenstående besparelser ikke er helt repræsentative grundet den nuværende energipriser, derfor kan du faktisk spare endnu mere end beskrevet i nedenstående eksempler.

I alle nedenstående eksempler tages udgangspunkt i:

Loftsareal på 100 kvm

a) Isolering før: 0 mm
Isolering efter: 300 mm

og

b) Isolering før: 100 mm
Isolering efter: 400 mm

Eksempel 1 – Fjernvarme

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme vil du årligt kunne spare ca. 12.110 kr. hvis du isolerer loftet med 300 mm isolering i forhold til at lade det være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme vil du årligt kunne spare ca. 1.820 kr. hvis du isolerer loftet med 400 mm isolering i forhold til blot at have 100 mm.

Eksempel 2 – Naturgas

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas vil du årligt kunne spare ca. 12.830 kr. hvis du isolerer loftet med 300 mm isolering i forhold til at lade det være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas vil du årligt kunne spare ca. 1.930 kr. hvis du isolerer loftet med 400 mm isolering i forhold til blot at have 100 mm.

Eksempel 3 – Olie

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie vil du årligt kunne spare ca. 21.140 kr. hvis du isolerer loftet med 300 mm isolering i forhold til at lade det være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie vil du årligt kunne spare ca. 3.180 kr. hvis du isolerer loftet med 400 mm isolering i forhold til blot at have 100 mm.

Eksempel 4 – Varmepumpe

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe vil du årligt kunne spare ca. 8.370 kr. hvis du isolerer loftet med 300 mm isolering i forhold til at lade det være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe vil du årligt kunne spare ca. 1.260 kr. hvis du isolerer loftet med 400 mm isolering i forhold til blot at have 100 mm.

​Hvordan foregår en ​loftisolering?

Når du skal have isoleret loftet, starter vi med at enten etablere en gangbro eller at hæve den eksisterende, således at der er plads til isoleringen. Der monteres desuden vindplader ved tagfoden, så vinden ikke blæser ind og flytter på isoleringen, men så der stadig er tilstrækkelig ventilation på loftet. Herudover bygger vi en kasse omkring loftlemmen, som sikrer at isoleringen ligger sikkert og hvor den skal, samtidig med at du kan komme op og ned fra loftet.

Ved efterisolering af loftet indblæses isoleringsgranulat, hvilket sikrer at det kan placere sig i alle hulrum og sprækker og dermed danne en sammenhængende isolerende flade uden kuldebroer. Har du eksisterende isolering på loftet, som du ønsker at øge, sørger vi for at den eksisterende isolering ligger korrekt, hvorefter vi blæser granulat ovenpå og dermed øger det samlede isoleringslag.

Har du gammel isolering liggende på loftet, som du ønsker at få udskiftet eller brug for hjælp til at rydde loftet?

Vi hjælper også gerne med at rydde loftet for gammel isolering, som vi kan hjælpe med at bortskaffe for dig. Herefter kan vi isolere loftet på ny. Har du brug for hjælp til at rydde diverse opbevaring på loftet før isolering, kan vi også hjælpe med dette.

Vi laver altid en grundig slutkontrol og kvalitetstjek af vores arbejde og ønsker at du som boligejer er tilfreds.

Sådan foregår vores procesforløb

Fra start til slut i processen sørger vi for, at der er professionel kvalitetssikring. Nedenfor kan du læse vores procesforløb.

01. ​​Ko​​ntakt os

​​​​Kontakt os enten på telefon, e-mail eller via ​vores kontaktformular, så ringer vi dig op og sammen får en grundig samtale om din opgave og dine ønsker til udførelse.

02. Besigtigelse og tilbud

​​Ved større opgaver og hvor vi skønner det nødvendigt kommer vi ud og besigtiger opgaven hvorefter du får et skræddersyet tilbud. Vi giver dig den bedste pris!

03. Du modtager et tilbud

​​Efter vores samtale eller møde, vil du modtager en mail med et godt tilbud. Accepterer​ du tilbuddet, aftaler vi opstart og laver en tidsplan for opgaven.

 
 
 
 
 
Evt. vedhæft billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hus og Have Eksperten ApS

Bakkelandskrogen 3

3200 Helsinge

Læs cookie deklaration her

Kontakt os

40 14 93 61

info@husoghaveeksperten.dk

CVR: 30500482

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 19.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.