Om isolering under fritidshus, sommerhus og kolonihavehus

Rigtig mange kolonihavehuse, fritidshuse og sommerhuse er placeret på sokkelsten, således at der er et hulrum med luft mellem gulvet og jorden. Ved at isolere under dit hus, vil det dels kunne holde på varmen om vinteren og dels kunne holdes køligt om sommeren – på denne måde vil du opnå meget bedre indendørs komfort året rundt.

Få bedre indendørs komfort året rundt

​Vi isolerer gennem husets ventilationsriste i soklen, som vi også udskifter efter behov. Vi indblæser og isolerer med behandlet ikke-brandbart polystyrengranulat (flamingo), som giver en tæt isolering som både er skadedyrsbestandig og samtidig tillader fundamentet at ånde da det er vand- og fugtafvisende. Det er naturligvis vigtigt, at der er tilstrækkeligt med ventilationsriste i soklen omkring huset.

​Hvis der ikke er isoleret under gulvet, spilder du ganske enkelt en masse varme. Samtidig vil gulvet føles koldt, og der kan være træk langs gulvet- Ved at få isoleret under dit hus vil du i høj grad kunne øge den indendørs komfort. Uden isolering er der ydermere risiko for at skadedyr lever godt under huset.

Forbedret indeklima og komfort

Du får forbedret indeklima og komfort i dit hus samt undgår kulde og træk fra gulvet, så der ikke længere er fodkoldt.

Miljøvenligt

Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2 udledning til gavn for miljøet.

Spar mange penge

Isolering under gulvet kan spare dig for mange penge på varmeregningen, da huset bliver billigere at opvarme.

Stabil indendørstemperatur

Boligen bliver lettere at opvarme og holder bedre på indendørstemperaturen - både når det er koldt eller varmt udenfor.

Bedste kvalitet, billigste pris

Vi er din rådgiver og isolatør. Vi bruger kun de bedste materialer og giver dig den billigste pris.

Betaler sig hurtigt hjem

Isoleringen betaler sig forholdsvist hurtigt hjem, naturligvis alt afhængigt af din varmekildes effektivitet - uanset hvad vil dit varmeforbrug formindskes og din komfort vil blive øget.

Spørgsmål og svar til isolering under gulvet

​Hvad koster det at få isolering under g​ulvet?

Pris på isolering under kolonihavehus, sommerhus eller fritidshus afhænger af mængden af isolering, antallet af kvadratmeter, husets udformning samt hvorvidt der skal udskiftes eller tilføjes nye ventilationsriste. En typisk isolering under gulvet i et fritidshus vil hos os ligge fra 450 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms afhængig af forskellige forhold såsom tilgangsforhold, isoleringsmængde og antal ventilationsriste.

Vores priser på isolering er generelt lidt lavere end mange af vores konkurrenters!​

Hvilket isoleringsmateria​le skal jeg vælge?

Behandlet polystyrengranulat

Ved efterisolering af fritidshuse, kolonihavehuse og sommerhuse på sokkelsten anbefaler vi udelukkende at isolere med behandlet ikke-brandbart polystyrengranulat.

Vi indblæser og isolerer med grafitbehandlet ikke-brandbart polystyrengranulat, Sundolitt Climate Perler af Ekspanderet Polystyren (EPS), som giver en tæt isolering med en høj isoleringsværdi. Samtidig er det både skadedyrsbestandigt og tillader fundamentet at ånde da det er vand- og fugtafvisende.

Kan mit hus blive isoleret u​nder gulvet?

Alle sommerhuse, kolonihavehuse eller fritidshuse med mellemrum mellem jorden og gulvet kan blive isoleret. Typisk er disse huse placeret på sokkelsten og som regel vil du kunne se nogle ventilationsriste monteret uden på eller inde i soklen. Hvis der er frit og slet ikke er nogen sokkel rundt om huset kan vi sagtens hjælpe med at lave en ny.

Hvad er besparelsen på var​meregningen ved gulvisolering?

Efterisolering betaler sig også i fritidshuse. Først og fremmest gør det det muligt at opholde sig i huset uden at fryse i vinterhalvåret og endda gør isoleringen også at huset holder sig mere køligt, når det er rigtig varmt udendørs. For det andet giver det en kraftig forbedring af indeklimaet året rundt i huset, og for det tredje kan du spare en del penge, hvis du bruger energi i form af el, olie eller varmepumpe til at opvarme huset.

Vær opmærksom på at nedenstående besparelser ikke er helt repræsentative grundet den nuværende energipriser, derfor kan du faktisk spare endnu mere end beskrevet i nedenstående eksempel.

Ved et fritidshus på 60 kvm vil den årlige besparelse på varmeregningen typisk være mellem 2.800 kr. og 7.260 kr. afhængig af opvarmingsformen ved at få isoleret mellem jorden og husets gulv. Tallene tager udgangspunkt i gennemsnitlige energipriser, et typisk varmeanlæg og i energiløsningen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger.

Hvordan forgår det?

Når du skal have isoleret under gulvet, starter vi med at fjerne de eksisterende ventilationsriste i soklen, hvis der er nogle, eller også borer vi et hul, så vi kan komme ind under gulvet med vores isoleringsslange.

Hvis der ikke er nogen sokkel på huset laver vi en ny sokkel, som kan holde på isoleringen - og vi sætter selvfølgelig nye ventilationsriste i soklen, så fundamentet kan ånde.

Vi blæser behandlet, ikke-brandbart, fugttransporterende polystyrengranulat inder under huset, så der bliver fyldt godt op og den kolde luft ikke længere ligger under gulvet og gør det koldt. Til slut sætter vi pæne, nye ventilationsriste på soklen, som tillader fundamentet at ånde og luft at cirkulere.

Vi laver altid en grundig slutkontrol og kvalitetstjek af vores arbejde og ønsker at du som boligejer er tilfreds.

Hvad kræv​er det at få isoleret under gulvet?

Det kræver ikke andet end at der er fri adgang til husets sokkel hvor der skal isoleres. Dette betyder at alle genstande skal fjernes minimum 1 meter væk fra huset. Hvis du har brug for det hjælper vi dig gerne med at flytte genstande omkring huset.

Hvor lang tid tager de​t at få isoleret under gulvet?

I næsten alle tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag som vi påbegynder det, og du behøver ikke at være til stede under udførslen. Typisk kan vi også udregne det rigtige tilbud til dig ud fra en god dialog og billeder eller tegninger af huset.

Sådan foregår vores procesforløb

Fra start til slut i processen sørger vi for, at der er professionel kvalitetssikring. Nedenfor kan du læse vores procesforløb.

01. ​​Ko​​ntakt os

​​​​Kontakt os enten på telefon, e-mail eller via ​vores kontaktformular, så ringer vi dig op og sammen får en grundig samtale om din opgave og dine ønsker til udførelse.

02. Besigtigelse og tilbud

​​Ved større opgaver og hvor vi skønner det nødvendigt kommer vi ud og besigtiger opgaven hvorefter du får et skræddersyet tilbud. Vi giver dig den bedste pris!

03. Du modtager et tilbud

​​Efter vores samtale eller møde, vil du modtager en mail med et godt tilbud. Accepterer​ du tilbuddet, aftaler vi opstart og laver en tidsplan for opgaven.

 
 
 
 
 
Evt. vedhæft billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hus og Have Eksperten ApS

Bakkelandskrogen 3

3200 Helsinge

Læs cookie deklaration her

Kontakt os

40 14 93 61

info@husoghaveeksperten.dk

CVR: 30500482

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 19.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.