Om isolering af etageadskillelse

​Har dit hus en kælder eller en første sal, eller bor du i lejlighed, og kan du mærke at det trækker fra gulvet og er fodkoldt eller varmen forsvinder når det blæser? Måske døjer du med støj fra overboen? Så er det meget sandsynligt at der er mellemrum mellem etagerne, som ikke er isoleret.

Etageadskillelse​

Typisk består etageadskillelsen af et tomrum på 100-250mm, dog kan dette variere. Især boliger fra før 1985 mangler ofte isolering i etageadskillelserne. Det betyder, at loft i underetagen og gulv i overetagen kan være udsat for konstant nedkøling som skyldes kuldebroer, der siver gennem den uisolerede etageadskillelse.

​Er dit hus fra før 1970 kan hulrummet desuden være delt op i to dele, hvor den ene del består af et lerindskud og den anden del er tom, hvilken med fordel kan isoleres.

Spar mange penge

Isolering af etageadskillelser kan spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen da boligen bliver billigere at opvarme.​ 

Miljøvenligt

Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2 udledning til gavn for miljøet.​

Forbedret indeklima

Du får forbedret indeklima og komfort samt undgår kolde gulve og træk fra etagen ovenover eller nedeunder.​

Betaler sig hurtigt hjem

Isoleringen betaler sig forholdsvist hurtigt hjem, afhængigt af din varmekildes effektivitet - uanset hvad vil dit varmeforbrug formindskes.

Lydisolering op til 35%

Isolering af etageadskillelser og gulve lydisolerer helt op til 35%.

Energitilskud

Du kan få energitilskud til isolering af etageadskillelser og gulve.
​ 

Indendørstemperatur

Boligen bliver lettere at opvarme og holder bedre på indendørstemperaturen.

Bedste kvalitet

Vi er din rådgiver og isolatør. Vi bruger det bedste materialer og giver den billigste pris.

Spørgsmål og svar til isolering af etageadskillelse

​Hvad koster isolering af etageads​killelse?

Prisen på isolering af etageadskillelsen afhænger af mængden af isolering, antallet af kvadratmeter samt om der skal isoleres nedefra eller oppefra.

En typisk etageadskillelsesisolering vil hos os koste fra 150 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms afhængig af materiale, isoleringsmængde og metode.

Vores priser på isolering af etageadskillelser er generelt lidt lavere end mange af vores konkurrenters – og vi tilbyder altid prismatch!

Desuden kan du få energitilskud til isolering af etageadskillelsen.

​Hvilket isoleringsmateriale skal j​eg vælge?

Vi isolerer etageadskillelser med iCell papiruldsgranulat, Sundolitt Climate Perler af Ekspanderet Polystyren (EPS), InsulSafe granulat eller Knauf Supafil 34.

Papiruldsgranulat

Papiruldsgranulat er et af vores foretrukne isoleringsmaterialer, som er fantastisk til isolering. Det består af genbrugsmateriale og er meget miljøvenligt. Desuden er papiruld ikke brandbart, da brandhæmmende salte er tilsat isoleringsmaterialet. Papiruld er desuden fugttransporterende og kan optage og afgive fugten igen uden, at det går ud over isoleringsevnen. Dette kan netop være en stor fordel i eksisterende huse, hvor man ikke kender til dampspærrens tilstand og ønsker at få efterisoleret. Desuden er papiruld skadedyrsbestandigt.

Knaufisolering

Knaufisolering er også et helt fantastisk materiale til isolering. Knauf er granulat af glasuld, som fremstilles af genbrugsglas uden tilsat formaldehyd. Det har en fantastisk lyd- og varmeisoleringsevne og desuden højeste brandklasse. Knauf er modstanddygtigt over for fugt, og kan transportere eventuel fugt væk. Knauf danner herudover ikke grobund for hverken svampe, bakterier eller skadedyr. Dog er Knauf ofte uforholdsmæssigt dyrt i forhold til papiruldsgranulat.

Behandlet polystyrengranulat

​Hvis etageadskillelsen er tom eller hvis der er er gammel, sammenfaldet isolering, hvor der er kommet et luftrum, så kan vi indblæse og fylde etageadskillelsen op med grafitbehandlet ikke-brandbart polystyrengranulat, Sundolitt Climate Perler af Ekspanderet Polystyren (EPS), som giver en tæt isolering med en høj isoleringsværdi. Samtidig er det både skadedyrsbestandigt og tillader fundamentet at ånde da det er vand- og fugtafvisende.

Kan min etageadskillelse blive​ isoleret?

Hvis du er i tvivl om, om der er hulrum i din etageadskillelse, der kan efterisoleres, kan du få en gratis og uforpligtende undersøgelse af os, hvor vi kommer ud og borer et hul i etageadskillelsen, som vi undersøger med kamera.

Hvad er besparelsen på varmeregni​ngen ved etageadskillelsesisolering?

For eksempel kan en isolering med 100 mm isolering af et 100 kvadratmeter gulv betyde, at man opnår en årlig besparelse på 2-3.000 kroner, og det er kun med isolering af etageadskillelsen. Derudover kan der være penge at hente med andre isoleringsformer som fx loftisolering eller hulmursisolering.

Vær opmærksom på at ovenstående besparelser ikke er helt repræsentative grundet den nuværende energipriser, derfor kan du faktisk spare endnu mere end beskrevet i ovenstående eksempel.

Hvordan foregår ​en etageadskillelsesisolering?

Isolering af etageadskillelse og gulv kan udføres enten oppe eller nedefra, og hulrummet fyldes op med isoleringsmaterialet; vi anbefaler papiruldsgranulat.

Vi borer huller på 22-35 mm i enten gulvet eller loftet af etageadskillelsen. Afhængig af afstanden mellem spærene i etageadskillelsen skal der typisk bores et hul pr. meter.

Om vi skal isolere oppe eller nedefra i etageadskillelsen er helt op til dig. Hvis der skal lægges nyt gulv, vil det være mest fordelagtigt at udføre isoleringen inden gulvet lægges, da der således ikke vil være nogen spor efter isoleringen. Skal der derimod ikke lægges nyt gulv anbefaler vi at udføre isoleringen gennem loftet, da der her blot skal spartles og males efterfølgende. Laves det gennem eksisterende gulv, kan det være svært at finde propper til at lukke hullerne med igen, og der skal ofte en snedker til at gøre resultatet rigtig pænt.

Vi laver altid en grundig slutkontrol og kvalitetstjek af vores arbejde og ønsker at du som boligejer er tilfreds.

Hvad kræver det at få isoleret etag​eadskillelsen?

Det kræver faktisk ikke andet end at der er adgang til etageadskillelsen enten nedefra eller oppefra. Det kræver selvfølgelig også at der er ryddet hvor vi skal isolere, så vi kan komme ordentligt til. Hvis du har brug for det hjælper vi dig gerne med at rydde det der skal flyttes.

Hvis der ikke er plads til isolering i etageadskillelsen kan vi isolere nedefra med isoleringsbatts og herefter afslutte med gipsplader. 

Hvor lang tid tager det at få isoleret​ etageadskillelsen?

​I mange tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag som vi påbegynder det. Hvis det er et stort areal, og der fx skal rives et gammelt loft ned for at opsætte isoleringsbatts og lukkes af med gips kan arbejdet godt tage flere dage. Du behøver ikke at være til stede under udførslen.

Kan man se det tydeligt efter der er b​levet isoleret?

Hvis man laver huller i et gulv, vil man kunne se det relativt tydeligt bagefter. Typisk vil vi lukke gulvet igen med træpropper. Vi indgår altid en grundig dialog med dig om, hvorvidt det er en bedre løsning, at nogle gulvbrædder bliver taget op i stedet. Alternativt kan vi gå ind via loftet, hvilket kræver at loftet spartles og males bagefter for at gøre isoleringen usynlig.

Sådan foregår vores procesforløb

Fra start til slut i processen sørger vi for, at der er professionel kvalitetssikring. Nedenfor kan du læse vores procesforløb.

01. ​​Ko​​ntakt os

​​​​Kontakt os enten på telefon, e-mail eller via ​vores kontaktformular, så ringer vi dig op og sammen får en grundig samtale om din opgave og dine ønsker til udførelse.

02. Besigtigelse og tilbud

​​Ved større opgaver og hvor vi skønner det nødvendigt kommer vi ud og besigtiger opgaven hvorefter du får et skræddersyet tilbud. Vi giver dig den bedste pris!

03. Du modtager et tilbud

​​Efter vores samtale eller møde, vil du modtager en mail med et godt tilbud. Accepterer​ du tilbuddet, aftaler vi opstart og laver en tidsplan for opgaven.

 
 
 
 
 
Evt. vedhæft billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Hus og Have Eksperten ApS

Bakkelandskrogen 3

3200 Helsinge

Læs cookie deklaration her

Kontakt os

40 14 93 61

info@husoghaveeksperten.dk

CVR: 30500482

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 19.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.