Hulmursisolering

Sænk varmeregningen og øg den indendørs komfort

Isolering af hulmuren

Er dit hus fra før 1978? Og er din varmeregning meget høj? Så er der rigtig stor sandsynlighed for at der ikke er efterisoleret. 

Kontakt os for en gratis besigtigelse af din bolig. Vi gennemgår din hulmur og tjekker om den er tom, eller om der er sammenfaldet isolering, hvor efterisolering kan være til gavn. Det er vigtigt, at både isoleringsmateriale og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet. Vi måler huset præcist op – og fratrækker naturligvis mål på døre og vinduer, hvorefter vi udregner og sender et uforpligtende tilbud på efterisolering af din hulmur.

Fordele ved hulmursisolering

  • Hulmursisolering kan spare dig for rigtig mange penge på varmeregningen.
  • Din bolig får en bedre energimærkning og stiger dermed i værdi.
  • Hulmursisolering nedsætter risikoen for fugtskader og skimmelsvamp.
  •  Du får forbedret indeklima og komfort samt undgår træk, kulde og kondens indendørs. 
  •  Du bruger mindre energi på at varme huset op og bidrager dermed til mindre CO2 udledning til gavn for miljøet. 

Hvordan foregår det?

Vi tjekker altid om din hulmur er isoleret i forvejen ved at bore et hul i fugen mellem murstenene, hvorefter vi inspicerer hulmuren med kamera. Hullerne bliver naturligvis lukket pænt til igen.

Ved efterisolering af hulmuren laver vi huller i fugen mellem murstenene på 18-22 mm afhængig af fugens størrelse. Dette gør dels at arbejdet bliver næsten usynligt, og samtidig undgår vi at beskadige murstenene. Gennem hullerne kan vi efterisolere hulmuren, hvor vi benytter granulat, som blæses ind i murens hulrum. Når muren er fyldt op, fyldes hullerne til igen med mørtel.

Har du leca eller andet materiale i hulmuren, som du ønsker at få udskiftet? Ved udsugning af eksisterende materiale fjerner vi forsigtigt mursten fra husets ydre væg. Når vi har udtaget de mursten, der er behov for, suger vi materialet ud med en kraftig vakuumsuger. Herefter isolerer vi på ny og sætter pænt murstenene tilbage i muren og dækker til med ny mørtel, der farves for bedst muligt at ramme farven på de eksisterende fuger og derved gøre ændringen så usynlig som muligt. 

Vi laver altid en grundig slutkontrol og kvalitetstjek af vores arbejde og ønsker at du som boligejer er tilfreds.

Prisen på hulmursisolering afhænger af størrelsen på muren, dybden af hulmuren, hvorvidt eksisterende isolering skal udsuges og hvilket materiale der ønskes indblæst. 

En typisk hulmursisolering i en tom hulmur vil hos os ligge på mellem 125 og 150 kr. inkl. moms pr. kvadratmeter afhængig af materiale og isoleringsmængde.

Pris på udsugning af eksisterende isolering afhænger af materialet der skal suges ud samt mængden, men typisk vil prisen ligge på mellem 150 og 200 kr. inkl. moms pr. kvadratmeter. 

Vores priser på hulmursisolering er generelt lidt lavere end mange af vores konkurrenters – og vi tilbyder altid prismatch! Desuden kan du trække arbejdslønnen til hulmursisolering fra som håndværkerfradrag. 

Papiruldsgranulat

Papiruldsgranulat er et fantastisk materiale til isolering. Det består af genbrugsmateriale og er meget miljøvenligt. Desuden er papiruld ikke brandbart, da brandhæmmende salte er tilsat isoleringsmaterialet. Papiruld er desuden fugttransporterende og kan optage og afgive fugten igen uden, at det går ud over isoleringsevnen. Dette kan netop være en stor fordel i eksisterende huse, hvor man ikke kender til dampspærrens tilstand og ønsker at få efterisoleret. Desuden er papiruld skadedyrsbestandigt. 

Knaufisolering

Knaufisolering er også et helt fantastisk materiale til isolering. Knauf er granulat af glasuld, som fremstilles af genbrugsglas uden tilsat formaldehyd. Det har en fantastisk lyd- og varmeisoleringsevne og desuden højeste brandklasse. Knauf er modstanddygtigt over for fugt, og kan transportere eventuel fugt væk, hvilket er fordelagtigt i huse, hvor dampspærrens tilstand er ukendt. Knauf danner herudover ikke grobund for hverken svampe, bakterier eller skadedyr. 

Det kræver ikke andet end at der er fri adgang til muren der skal isoleres. Dette betyder at alle genstande skal fjernes minimum 1 meter væk fra muren. Hvis du har brug for det hjælper vi dig gerne med at flytte genstande foran muren.

Alle huse der har en hulmur kan hulmursisoleres. Hvis dit hus ikke har hulmur og du ønsker at få isoleret væggene kan vi for eksempel opsætte nye indvendige vægge med isoleringsbatts og beklæde dem med gips. 

Efterisolering betaler sig. Bare se på vores eksempler nedenfor. Tallene tager udgangspunkt i gennemsnitlige energipriser, et typisk varmeanlæg og i energiløsningen fra Videncenter for energibesparelser i bygninger.

I alle nedenstående eksempler tages udgangspunkt i:

Hulmursareal: 100 kvm

a) Isolering før: tom hulmur
Isolering efter: fyldt hulmur med knauf eller papiruld

b) Isolering før: Hulmur fyldt med leca
Isolering efter: fyldt hulmur med knauf eller papiruld

Eksempel 1 – Fjernvarme

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme vil du årligt kunne spare ca. 7000 kr. hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af fjernvarme vil du årligt kunne spare ca. 1.800 kr. hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller knauf i stedet for lecakugler. 

Eksempel 2 – Naturgas

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas vil du årligt kunne spare ca. 7.500 kr. hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas vil du årligt kunne spare ca. 1.900 kr. hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller knauf i stedet for lecakugler. 

Eksempel 3 – Olie

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af naturgas vil du årligt kunne spare ca. 12.700 kr. hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af olie vil du årligt kunne spare ca. 3.180 kr. hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller knauf i stedet for lecakugler. 

Eksempel 4 – Varmepumpe

a) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe vil du årligt kunne spare ca. 5.370 kr. hvis du isolerer hulmuren med papiruld eller knauf i forhold til at lade den være uisoleret.

b) Hvis din bolig er opvarmet ved hjælp af varmepumpe vil du årligt kunne spare ca. 1.280 kr. hvis du får isoleret hulmuren med papiruld eller knauf i stedet for lecakugler. 

Desuden kan du trække arbejdslønnen til hulmursisolering fra som håndværkerfradrag. 

I næsten alle tilfælde vil arbejdet være færdigt samme dag som vi påbegynder det. Hvis der også skal udsuges eksisterende isolering vil arbejdet ofte tage to dage. Du behøver ikke at være til stede under udførslen. 

0 %
sikkerhed for lavere varmeregning
0 %
dæmpning af udefrakommende støj

Kontakt os i dag for et godt tilbud på hulmursisolering

Forespørgsel
close slider